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Dear Sir or Madam,

Re: Invitation to Comm ent — Exposure Draft ED/2009/11 Improvements to IFRSs
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comments are limited to matters where we disagree with the proposed amendments or

have other concerns.
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APPENDIX

Responses to the Invitation to Comment

General questions (applicable to all proposed amendments)

Question 1
Do you agree with the Board's proposal to amend the IFRS as described in the
exposure draft? If not, why and what alternative do you propose?

1. We have no concerns about the proposals apart from the specific matters
dealt with below.

Question 2

Do you agree with the proposed transition provisions and effective date for the
issue as described in the exposure draft? If not, why and what alternative do you
propose?

2. We have no concerns about the proposals apart from the specific matters
dealt with below,

Specific questions

Question 3

The Board proposes changes to IAS 34 Interim Financial Reporting to emphasise
its disclosure principles. It also adds to the guidance to illustrate better how to
apply these principles. The Board published an exposure draft Fair Value
Measurement in May 2009. In that exposure draft, the Board proposes that all of
the fair value measurement disclosures required in IFRS 7 Financial Instruments:
Disclosures for annual financial statements should also be required for interim
financial statements.

Do you agree that this proposed amendment is likely to lead to more useful
information being made available to investors and other users of interim
financial reports? If not, why? What would you propose instead and why?

3. We think that the principle for the inclusion of information in an interim
report is that information should be provided in order to provide an
understanding of all the changes in the financial position and performance
of the entity which are significant. Accordingly we agree with the
statement in paragraph 15A that the notes to an interim financial statement
should not provide relatively insignificant updates to annual disclosures.
This leads us to two suggestions:

a. Paragraph 15B should contain a reference to the principle for
disclosure, which is the significance of the events to an
understanding of the changes in the financial position and
performance of the entity since the end of the last reporting period.
The word “significant” could then be removed from the individual
clauses in which it has been used in the proposed text where
examples are provided. The inclusion of the word in the proposed
text appears to be on an inconsistent basis and could lead to
diverse application in practice; and




b. In ourview, as the result of the combination of the amendments
proposed in this ED to paragraph 16 of IAS 34 and the proposal
included in paragraph D22 of the Fair Value Measurement ED to
include a new paragraph 16(k) in IAS 34, there will be a requirement
to provide full disclosure about fair value as a minimum in each
interim report. We recognise that the recent economic crisis has
motivated these proposals, but we believe that an element of
judgement should be left to management to decide what needs to
be disclosed, in order not to overburden preparers and users with
insignificant information. We therefore think that paragraph 16A
should be amended to make it clear that such disclosures, which
can be extensive and onerous to prepare, should be made only if
significant and necessary to an understanding of the financial
statements.

Question 4

The Board proposes changes to IAS 34 Interim Financial Reporting. Do you agree
that amending IAS 34 to require particular disclosures to be made in interim
financial statements is a more effective way of ensuring that users of interim
financial statements are provided with useful information? If not, why? What
approach would you propose instead and why?

4. Other than the concerns we raise in paragraph 3 above, we agree with the
proposals in respect of IAS 34.

Question 5

The Board proposes to amend IAS 40 Investment Property to remove the
requirement to transfer investment property carried at fair value to inventory when
it will be developed for sale, to add a requirement for investment property held for
sale to be displayed as a separate category in the statement of financial position
and to require disclosures consistent with IFRS 5 Non-current Assets Held for Sale
and Discontinued Operations. Do you agree that the proposed amendment should
be included within Improvements to IFRSs or should a separate project be
undertaken to address this issue? If you believe a separate project should be
undertaken, please explain why.

5. While we agree with the proposals as stated in the question above, we find
the wording of amended paragraph 58 still potentially confusing. The first
sentence of this paragraph states that an entity treats a property that it has
decided to dispose of as an investment property until it is derecognised,
whereas paragraphs 56 and 58A require IFRS 5 to be applied, i.e.
reclassification, when IFRS 5's criteria are met.

Other Comments

IFRS 5

6. The final sentence of paragraph BC2 is very unclear. Assuming we have
understood the Board's intention, we suggest the following wording: “The
Board also concluded that when it is highly probable that the nature of an
investment in an associate or a jointly controlled entity will change because



IFRS 7

7.

IAS 27

9.

10.

11.

12.

an increased level of control will be obtained, the entity shall not classify
such an investment as held for sale in accordance with IFRS 5., "

The proposed amendment to paragraph 36(a) specifies that disclosure of
maximum exposure to credit risk is not required for financial instruments
whose carrying value represents the maximum exposure. We think that
the disclosure in respect of those financial instruments which do need to be
disclosed (because the maximum exposure is not equal to the carrying
amount) would be more useful if both the carrying amount and the related
maximum exposure 1o credit risk were required to be disclosed. In the
absence of such comparison, the user cannot understand the full exposure
that exists.

We think that understanding of the requirements of paragraphs 36(a) and
36(b) would be facilitated by the use of some quantified examples and a
definition or discussion of the terms “financial effect” and “other credit
enhancements”, along with examples of the latter arrangements.

We believe that paragraph IAS 27.38(b) of the ED proposes a significant
change to the accounting for the investment in a subsidiary in the separate
financial statements of the parent. This change could potentially have a
material impact on the financial statements of entities and is a significant
departure from both existing IAS 39 and IFRS 9 part 1. In our view, this
proposal goes beyond the sort of “tidying-up” that can be dealt with in the
annual improvements process.

Existing IAS 27 allows investments in subsidiaries to be accounted for at
cost or in accordance with IAS 39. Paragraph IAS 27.BC65 mentions that
the 2000 revision of IAS 27 permitted them to be measured using one of
three methods: “cost, the equity method, or as available-for-sale financial
assets in accordance with IAS 39”. It then goes on to state that the Board
decided torequire the use of cost or IAS 39 for all investments included in
separate financial statements. In the absence of any further guidance,
paragraph 38(b) of existing IAS 27 must be interpreted as requiring the use
of fair value and allowing the resulting gains or losses to be taken either
through profit or loss or in other comprehensive income.

IFRS 9 part 1 requires such investments to be measured at fair value,
Paragraph 5.4.1 of IFRS 9 requires the resulting gains or losses to be taken
to profit or loss “unless the financial asset is an investment in an equity
instrument and the entity has elected to present gains and losses on that
investment in other comprehensive income in accordance with paragraph
5.4.4." The proposalin the ED would, in our view, preclude this election
from being made, and we see no justification for this.

We think, therefore, that this proposal should be withdrawn from the
annual improvements process and treated as a separate specific issue with
the appropriate due diligence process.



IAS 28

13. Given that consolidated financial statements are intended to present the
group as a single economic entity, we do not think that it is appropriate for
the purpose of consolidated financial statements to measure the
investment in a single associate as though it were two different
investments. We think that the scope exception should apply only to the
treatment of an investment in the separate financial statements of an
entity, unless the exception can be claimed for the whole group.



