
Yonsei Severance Bldg. 24th Fl. 
Chung-gu Namdaemunro 5-ga 84-11 

Seoul 100-753, (South) Korea 
 

January 10, 2008 
 
International Accounting Standards Board 
30 Cannon Street  
London EC4M 6XH, United Kingdom 
 

Re: Exposure Draft of Proposed Improvements to International Financial 
Reporting Standards 

 
Dear Officer, 
 
The International Financial Reporting Standards Review Committee (IFRSRC) of the Korea 
Accounting Standards Board (KASB) appreciates this opportunity to comment on the 
Exposure Draft of proposed Improvement to International Financial Reporting, and fully 
supports the IASB’s continuous commitment and efforts to the development of high quality 
international accounting standards. Presented in Appendix are comments on specific 
questions.  

 
The enclosed comments are those of the IFRSRC and do not represent official positions of 
the KASB. Official positions of the KASB are determined only after extensive due process 
and deliberation, to which this letter has not been subjected. 

 
Please do not hesitate to contact us if you have any inquiries regarding our comments. You 
may direct your inquiries either to myself (cwsuh@kasb.or.kr) or to Ms. Kim, Won Jung 
(wonjungkim@kasb.or.kr), researcher of KASB. 
 
Yours sincerely, 

 
Dr. Chungwoo Suh 
Chairman, International Financial Reporting Standards Review Committee 
Vice Chairman, Korea Accounting Standards Board 
 
Cc: Hyoik Lee, Chairman of KASB 

Sungsoo Kwon, Director of Research Department 
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Comments on specific questions 
  

 

Question 3 

The Board proposes to amend paragraph IG13 of the guidance on implementing 
IFRS 7 Financial Instruments: Disclosures to resolve the potential conflict with IAS 1. Do 
you agree with the proposal? If not, why? 
 
We suggest that additional guidance on total interest income be included in paragraph IG13. 

 

Paragraph 20 (b) requires the disclosure of total interest income and total interest expense, 

and thus readers of this standard would expect that IG13 provides guidance about both of 

total interest income and total interest expense as the title of IG13 also indicates.  

 

Therefore, a simple deletion of guidance on total interest income as proposed amendment to 

IG13 shows would be regarded as insufficient information for users because the users would 

still seek for guidance for the disclosure of total interest income. 

 

Hence we suggest that the following additional sentence be included in IG13.  

 

“…the disclosure of total interest income in accordance with paragraph 20(b) is a disclosure 

requirement in addition to the minimum requirement under IAS 1.”  

 

Question 11 

Do you agree with the proposal to amend paragraphs 14 and 15 of IAS 17 to eliminate a 
perceived inconsistency between the specific classification guidance for leases of land and 
buildings and the general lease classification guidance in IAS 17? If not, why? 
 

- Unless paragraphs 14 and 15 would have resulted in different classification on the lease 

of land and buildings from what would result when applying general lease classification 
guidance, the guidance in paragraphs 14 and 15 need to be shown at least in the 
Appendix of IAS 17. 

Appendix 
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- If IASB believes that there is a conflict as written in BC2, IASB should show one 

practical case that shall result in different classification with paragraph 14 and 15 and 
general lease classification guidance. 

 

Question 12 
Do you agree with the proposal that contingent rent relating to an operating lease should 
be recognised as incurred? If not, why? 
 

We agree with the proposal. However, we strongly recommend some changes on paragraph 
33, 34, 50 and 51. 
 

(1)  Par. 34 is one good example of redundancy. Only few words, which are far from 
critical, are different from the first sentence of paragraph 33. 
We suggest that paragraph 34 be deleted and par. 33 be rewritten as follows.  
 

33 Lease payments (excluding costs for services such as insurance and maintenance, 
taxes to be paid by and reimbursed to the lessor and contingent rent) under an 
operating lease shall be recognised as an expense on a straight-line basis over the 
lease term unless another systematic basis is more representative of the time 
pattern of the user’s benefit, even if the payments are not on that basis.* 
Contingent rent shall be recognised as an expense in the periods in which it is 
incurred. 

 
(2)  Second sentence in paragraph 51 is another example of redundancy. Only few 

words, which are far from critical, are different from the first sentence of paragraph 
50. 
We suggest that par. 51 be deleted and par. 50 be rewritten as follows.  
 

50 Lease income (excluding receipts for services provided such as insurance and 
maintenance, tax payments reimbursed by the lessee and contingent rent) from 
operating leases shall be recognised in income on a straight-line basis over the 
lease term even if the receipts are not on such a basis, unless another systematic 
basis is more representative of the time pattern in which use benefit derived from 
the leased asset is diminished.* Contingent rent shall be recognised as income in 
the periods in which it is earned. 

 



                                                                              
 
                                                                           

4 
 

Other comments: IAS 17 Paragraph 69A:  
 
We cannot understand why amendments on IAS 17 should be early applied together with the 
amendments to other IFRSs. We believe that there will be practically no change in 
classification and/or measurement this amendment shall entail, which means that an entity 
can apply ideas of the amendment without saying that it actually early applied this 
amendment. Hence we suggest that 69A (a) be deleted.  
 

Question 14(a) 
Do you agree that IAS 19 should be amended to clarify that when a plan amendment 
reduces benefits for future service, the reduction relating to future service is a curtailment 
and any reduction relating to past service is negative past service cost? If not, why? 
 
Basically, we consent to the proposed clarification. In addition, we believe that the paragraph 
100 of IAS 19, which is closely related to the proposal, should also be made clearer. The 
paragraph says as follows: 
 

100. Where an enterprise reduces benefits payable under an existing defined benefit 
plan, the resulting reduction in the defined benefit liability is recognised as 
(negative) past service cost over the average period until the reduced portion 
of the benefits becomes vested. 

 
The requirements are focused on the negative past service cost in itself without addressing the 
relationship with ‘positive’ past service cost. In respect of this point, SFAS 87 provides an 
appropriate principle as follows: 
 

28. A plan amendment can reduce, rather than increase, the projected benefit 
obligation. Such a reduction shall be used to reduce any existing unrecognized 
prior service cost, and the excess, if any, shall be amortized on the same basis 
as the cost of benefit increases. 

 
According to the paragraph 28 of SFAS 87, negative past service cost is offset against 
existing positive past service cost, if any, and then the residual amounts are amortised on a 
systematic basis. Such principle need to be included the paragraph 100 of IAS 19.  
 
Therefore, we suggest that the paragraph 100 of IAS 19 be complemented as follows; 
 

100. Where an enterprise reduces benefits payable under an existing defined benefit 
plan, the resulting reduction in the defined benefit liability shall be offset 
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against existing past service cost, if any, and then the residual amounts shall 
be recognised as (negative) past service cost over the average period until the 
reduced portion of the benefits becomes vested. 

 
Question 16 
Do you agree with the proposal to replace in IAS 19 the term ‘fall due’ with the notion of 
employee entitlement in the definitions of short-term employee benefits and other long-
term employee benefits? If not, why? 
 

Basically, we consent to what the proposal intends to mean by the ‘employee entitlement’. As 
far as we understand the proposal, short-term employee benefits would be defined as 
employee benefits (other than termination benefits) to which the employee is entitled to 
receive benefit payments within twelve months after the end of the period in which the 
employee renders the related service.  
 
However, we are concerned that the notion of the sole ‘entitle’ might provoke a significant 
mistake when it comes to the proposal. According to the definition of IFRS 2 Share-based 
Payment, ‘vest’ is defined as ‘to become an entitlement’. Such definition implies that the 
notion of ‘vest’ would be equivalent to the notion of the sole ‘entitle’. If then, it follows that 
the proposal would address the ‘vesting time’ of short-term employee benefits. That is to say, 
according to the proposal as it is worded, short-term employee benefits would be defined as 
employee benefits (other than termination benefits) are vested within twelve months after the 
end of the period in which the employee renders the related service. 
 
Usually, we could assume that an employee is entitled to receive benefit payments as soon as 
the benefit is vested. In such case, the notion of the sole ‘entitle’ is equivalent to the notion of 
‘entitle to receive benefit payments’. However, sometimes there might be a gap between the 
two notions. For example, a Korean company has a statutory obligation to operate a 
termination indemnity scheme under which employees who leave for any reason receive a 
lump sum of l one month's salary for each year of service based on the employee’s salary at 
the leaving(subject to minimum service requirements, i.e. at least one-year service), so the 
benefits vest immediately after its employees has rendered related service. Payments of the 
vested benefits are usually deferred until employees leave, except for limited interim 
settlements.  
 
In that case, according to the notion of the sole ‘entitle’ worded in the proposal, Korean 
termination indemnities might be, unacceptably, included in short-term employee benefits. 
We believe that Korean termination indemnities would be consistent with the ‘post-
employment benefits’ as defined in IAS 19, and such an unacceptable result is attributable to 
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the incorrect wording in the proposal. Indeed, the notion of the sole ‘entitle’ is not 
appropriate in respect of drawing a distinction between short-term and long-term benefits.  
 
In conclusion, we suggest that ‘short-term employee benefits’ be defined as follows: 
 
‘Short-term employee benefits’ are employee benefits (other than termination benefits) 
to which an employee is entitled to receive benefit payments within twelve months after 
the end of the period in which the employee renders the related service. 
 

In line with the suggestion, we also propose that the definition of the ‘long-term employee 
benefits’ be revised to be consistent with that of ‘short-term employee benefits’. 
 
Question 23 

Do you agree with the proposal to amend paragraph 33 of IAS 28 to clarify the 

circumstance in which an impairment charge against an investment in an associate should 

be reversed? If not, why?  

 

Disagree. 
 

Under IAS 36 impairments of Assets, after the recognition of an impairment loss, the 

depreciation(amortization) charge for the asset shall be adjusted in future periods to allocate 

the asset’s revised carrying amount, less its residual value(if any), on a systematic basis over 

its remaining useful life(see paragraph 63).  The cost of the investments in associate, 

generally, consists of goodwill and other assets. In other words, the cost of investments in an 

associate consists of the associate’s depreciable assets and non-depreciable assets(ie. 

goodwill).  

 

Therefore, it would be necessary to establish a criterion of allocation of impairment loss to 

the goodwill and other assets included in the investments in the associate. Because 

depreciable assets’ revised carrying amount could be unknown and 

depreciation(amortization) charges for the asset couldn’t be adjusted after the recognition of 

an impairment loss, unless allocation of impairment loss to the goodwill and other assets 

included in the investment in the associate. 
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If the impairment loss was allocated to the goodwill and other assets, reversing the 

impairment loss of goodwill should not be permitted in accordance with IAS 36. Accordingly, 

we suggest a counterproposal of ED by IASB. 

 

“Impairment loss recognized shall be allocated, first of all, to the goodwill, non-

identified, and residual impairment loss recognized shall be allocated to other 

depreciable assets included in the investment pro rata with the investor’s carrying 

amounts of those assets. Accordingly, any reversals of those impairment losses shall be 

allocated to the depreciable assets included in the investment, except for goodwill, pro 

rata with the investor’s carrying amounts of those assets.”   

 
Question 30 

Do you agree with the proposal to amend IAS 39 by removing from the definition of a 

derivative the exclusion relating to contracts linked to non-financial variables that are 

specific to a party to the contract? If not, why? 

 

Fundamentally, we agree the proposed amendment which excludes contracts linked to non-

financial variable specified to a party to the contract from the definition of derivatives. 

However, we believe that some explanations may be provided for the reason why the Board 

did not propose the same amendment for the definition of financial risk on IFRS 4. According 

to IFRS 4, insurance risk is the risk, other than financial risk and financial risk caused by the 

non-financial variable is restricted to the risk that changes in variable not specified to a party 

to the contract. In this regard, insurance risk may be interpreted to include only the risk of the 

contract linked to non-financial variable that are specific to a party to the contract. The 

contract linked to non-financial variable that are specific to a party to the contract can be 

classified as derivatives and as insurance contract, simultaneously. Therefore, we believe that 

the Board needs to explain the reason not amending the definition of financial risk on IFRS 4. 

  

Question 31(b) 

Do you agree with the proposal to insert in IAS 39 paragraph 50A to clarify the change in 

circumstances that are not reclassifications into or out of the fair value through profit or 

loss category? If not, why? 
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We support the Board’s intention to insert paragraph 50A to clarify the meaning of paragraph 

50. However, we think that more detailed explanations may be needed regarding the basis for 

the inclusion of paragraph 50A. The derivatives that were designated but no longer effective 

hedging instruments under paragraph 88 of IAS 39 can be reclassified as at fair value through 

profit or loss. In addition, derivatives can be designated as hedging instruments during which 

derivatives remain outstanding and financial instrument at fair value through profit or loss 

can be reclassified as hedging instrument. We think the explanation above may be more 

helpful to users of the IFRSs in understanding the basis of the conclusion.  

 

Other Comments 

 

We fully understand the Board did not request comments on the questions not addressed in 

the ED. But we request the Board to consider our comments on IAS 34 paragraph 28 and 

propose an amendment to the paragraph 28. We believe that this amendment can provide a 

way to solve conflicts between IAS 34 paragraph 28, and IAS 36 paragraph 124, and IAS 39 

paragraph 66 and 69. 

 

Our rationales for the amendment proposal are as follows: 

 

1. Basically, an Interpretation should be issued to provide further clarifications or additional 

guidance on a specific Standard. However, Standards should be amended when there are 

conflicting requirements or guidance between two or more Standards. Therefore, conflict 

between two or more Standards should not be resolved merely by issuing an 

Interpretation. 

2. There may exist or arise other conflicts between paragraph 28 of IAS 34 and other 

Standards. The revision of IAS 34 paragraph 28 may also be able to resolve those 

conflicts other than those already addressed in IFRIC 10. 

 

Hence, we propose to amend the paragraph 28 of IAS 34 as follows: 
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…However, the frequency of an entity’s reporting (annual, half-yearly, or quarterly) shall not 

affect the measurement of its annual results, unless other Standards contain special guidance 

requiring other accounting treatments…. 
 

 


